Культпростір. Події

П’ятниця, 27 вересня 2013 р.

21.09.2013 – 27.09.2013

Культурний тиждень минув для чернівчан у виставках вишивки й ужиткового мистецтва, відкритті музею в одній зі шкіл, серед книжкових новинок від Володимира Вознюка і братів Капранових. Крім цього – музика й театр. Майже що класичний джентльменський набір!


Ексклюзивні роботи учасниць клубу сучасної вишиванки “Вечорниці” можна побачити на виставці у краєзнавчому музеї.
Надія Будна. Вишиті сови і магнітики: Свої роботи представили учасниці клубу “Вечорниці” // Молодий буковинець. – 2013. – 28 вер. (109). – С. 10.

У художньому музеї відкрилася виставка одразу двох майстринь. Ніна Кадюк працює в неповторній техніці точкового розпису, який допомагає перетворити звичайні ужиткові речі на неповторні... Людмила Шустакова майстерно засвоїла техніку вишивки..., виготовленням картин та образів, вишитих бісером.
У музеї – мистецтво точкового розпису // Молодий буковинець. – 2013. – 28 вер. (№ 109). – С. 11.

Музей існує вже більше десяти років у приміщенні початкової школи гімназії № 4, що на вулиці Лесі Українки. Але без статусу музею, бо 16 років тому, коли лише відкривався, був звичайною шкільною кімнатою з народними знахідками.
Наталія Фещук. 600 експонатів - у шкільному музеї // Чернівці. – 2013. – 26 вер. (№ 39). – С. 2.

У видавництві “Український письменник” побачила світ нова прозова книжка Володимира Вознюка “Мій іконами та піраніями”, до якої увійшло дев’ять новел, повістей та оповідань.
Віра Китайгородська. Між іконами і піраніями // Буковинське віче. – 2013. – 26 вер. (№ 39). – С. 4.

“Весь наклад книжки вже продано. І якби не той факт, що домовилися про чернівецьку презентацію, то її довелося б відкласти. Проте залишити Чернівці без “Мальованої історії незалежності України” не можемо...”
Наталія Фещук. Брати Капранови: “Наше видання – це найтонша книжка з історії України”: “Мальована історія незалежності України”, яку письменники-близнюки писали більше двох років, б’є всі рекорди з продажу // Чернівці. – 2013. – 26 вер. (№ 39). – С. 10.

“Ми плануємо поступово знайомити чернівецьку публіку із сучасною музикою. Приміром, в лютому наступного року виконуватимемо Концерт для скрипки з оркестром № 1 А. Шнітке. Такі твори я включав би до кожного концерту” (Йосип Созанський).
Валентина Маруняк, Любов Федорчук. “У Бетховена – кожна нота свята”: У п’ятницю, 27 вересня – відкриття ювілейного 70-го сезону Чернівецької обласної філармонії // Версії. – 2013. – 26 вер. (№ 39). – С. 15.

83-й театральний сезон у Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської уже невдовзі розпочнеться. Відкриватимуть його тією ж виставою, якою завершили попередній – “Кохання у стилі бароко”.
Оксана Танащик. Новий театральний сезон: “Земля” повертається // Буковина. – 2013. – 24 вер. (№ 74). – С. 3.