Культпростір. Події

П’ятниця, 4 жовтня 2013 р.

28.09.2013 – 4.10.2013

Тиждень перед днем міста. І що це означає? Те, що всі завмерли й чекають, аби побачити, якого нового хліба й видовищ влада запропонує зголоднілим чернівчанам для забавляння. Тому й культурне життя в місті тільки ледь-ледь чутне. Зате, як-то кажуть, коротко і сильно: малярство, скульптура, книга.

 

 

П’ять команд брали участь у змаганнях “Фантазуємо й реалізуємо” – апогею міського фестивалю декоративно-прикладного мистецтва “Садгірські коралі”, який уже вдруге відбувся в центрі творчості дітей та юнацтва у Садгорі.
Ярослав Волощук. На “Садгірських коралях” фантазували та реалізували // Версії. – 2013. – 3 жовт. (№ 40). – С. 2.

Кілька сотень маленьких школяриків з різних шкіл Чернівців організовано прийшли зі своїми улюбленими книжками на вулицю Ольги Кобилянської, щоби встановити рекорд Гіннеса. Утворивши живий книжковий ланцюг, хлопчики й дівчатка розмахували різноманітними казками, книжками про Гаррі Поттера та енциклопедіями, а дехто – і шкільними підручниками.
Книжки і діти: читати варто більше... // Версії. – 2013. – 3 жовт. (№ 40). – С. 8-9.

Довідник “Книжкові скарби міста” про 67 наявних нині та зниклих приватних книжкових колекцій чернівчан презентували у Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського. Видання містить унікальні відомості...
Юлія Боднарюк. Сумна доля бібліотеки Федьковича: книгозбірню покійного письменника розкрали // Молодий буковинець. – 2013. – 1 жовт. (№ 110). – С. 8.

Виставку творів Темістокля Вірсти презентували в Чернівецькому художньому музеї. Ця виставка присвячена 90-річчю від дня народження художника та відбувається у рамках святкування Дня міста. ...Для Т. Вірсти характерний оригінальний стиль, який автор сам назвав символічною алегорією.
Виставка живопису та скульптури Темістокля Вірсти // Молодий буковинець. – 2013. – 4-5 жовт. (№ 112). – С. 11.