Культпростір. Події

П’ятниця, 1 листопада 2013 р.

26.10.2013 – 1.11.2013

Найбільш значна подія на чернівецькій культурній мапі цього тижня – це, без сумнівів, фестиваль комедії “Золоті оплески Буковини”. А крім того – поезія, образотворче і прикладне мистецтво. Тому цього тижня культурні Чернівці у журналістському біноклі трохи не дотягують до калейдоскопу. Як кажуть на Буковині, наперед більше.

 

 

Оркестр із фільмів Еміра Кустуріци, народні артисти України, театри з Румунії... У Чернівцях з ажіотажем триває єдиний в Україні театральний фестиваль комедії “Золоті оплески Буковини”. Лише у перші п’ять днів фест відвідало близько чотирьох тисяч людей – квитки розкупили заздалегідь.
Валерія Чорней. Фестиваль комедії – з аншлагами: “Золоті оплески Буковини” тішать найкращими комедіями від найкращих театрів // Молодий буковинець. – 2013. – 28-29 жовт. (№ 122). – С. 4.

Місцевий художник Сергій Колісник та його помічники кілька тижнів збирали інформацію про тогочасний одяг та звичаї, консультувалися в істориків. Після цього місяць створювали панно на стіні вежі у парку “Жовтневий”.
Михайло Салітра. На панно – прихід австрійців на Буковину: На черзі – зображення приходу румунів та радянських військ // Молодий буковинець. – 2013. – 28-29 жовт. (№ 122). – С. 2.

...творчий вечір з нагоди 65-річчя відбувся у філармонії... Теплі і щирі слова привітань з побажаннями творити, жити і бути щасливим ювіляр приймав від представників творчої інтелігенції краю.
Микола Бучко: “З доброти виростає людина” // Версії. – 2013. – 31 жовт. (№ 44). – 16.

Вишиванки, народні костюми, жіночі прикраси, картини із глини, вироби з лози та дерева... Все це можна побачити у Художньому музеї, де відкрилася ювілейна виставка народних майстрів Буковини.
Надія Будна. “Молитва” – з липи, а “Україна” – із глини: Народні умільці представили понад 130 унікальних робіт // Молодий буковинець. – 2013. – 1-2 лист. (№ 124). – С. 10.