Під різдвяними янголиками – янгольський спів

Четвер, 19 грудня 2013 р.

18 грудня в бібліотеці, серед казкового світу малюнків і ялинкових прикрас, який напередодні створили діти, зазвучали ангельські голоси Вокального фольклорного ансамблю “Буковиночки”.

 

Це студентський колектив при кафедри музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Заснувала його в березні 2012 року доцент Ярина Вишпінська, вона й керує ансамблем.

У програмі, яку вони тут записували для місцевого телебачення, звучали колядки, щедрівки українською і румунською мовами, зокрема “Що то за предиво”, “Щедрик”, “Небо і земля”. Останню дівчата виконали в джазовій обробці.

“Буковиночки” щойно повернулися з Міжнародного фестивалю хорових колективів та вокальних ансамблів, який відбувався 14 грудня в румунському місті Ботошани. Там вони отримали найвищу нагороду – ґран-прі. І хоч миловиді ансамблярки виступають на сценах віднедавна, але вже встигли здобути перші місця на закордонних фестивалях. В основному співпрацюють з румунськими фестивалями. У співі дотримуються принципу a capella, але для доповнення народного чи джазового колориту використовують специфічні інструменти, зокрема маракаси.

Атмосфера фойє – дитячі картини, ялинкові оздоби й сама лісова красуня – повернула серйозних студентів у дитинство, і їм ще довго не хотілося виходити з того чудесного стану.