Культпростір. Події

П'ятниця, 20 грудня 2013 р.

14.12.2013 – 20.12.2013

Передостанній 2013-й тиждень дався Чернівцям досить легко і ненав’язливо, якось так закономірно і підозріло спокійно. Для дітей – вистави у ляльковому і драматичному театрах, для дорослих – художні виставки і так само драматичне дійство. Вважаймо, що це все чернівчанам приніс Святий Миколай. Що ще принесуть Санта Клаус і Дід Мороз? Тільки й встигай приймати подарунки... А подарованому коневі – не заглядають, самі знаєте, куди. Тому насолоджуймося тим, на що заслужили...

 

У мистецькій світлиці представлено [най]кращі роботи учнів з 12-ти художніх та 2 мистецьких шкіл краю... Основною темою та меседжем виставки “Буковинський розмай” є тема любові до своєї батьківщини, збереження природи та навколишнього середовища, пам’яті та примноження традицій.

Дмитро Заня. Від контрольної виставки до мистецького проекту // Буковинське віче. – 2013. – 19 груд. (№ 51). – С. 4.

 

У виставковій галереї... на вулиці Еліезера Штейнбарга чернівчани мали змогу ознайомитися з багатогранною виставкою творів Сергія Зубарєва – архітектора, живописця, портретиста, реставратора, різьбяра та дизайнера меблів... Особливий напрямок творчості художника – “образи дитинства”.

Юхим Гусар. Мистецтво бачити красу // Буковинське віче. – 2013. – 19 груд. (№ 51). – С. 4.

 

Нещодавно в одній із виставкових зал Чернівецького обласного художнього музею відбулося відкриття виставки “Далеке і близьке...” знаної буковинської художниці... Марини Рибачук... До неї ввійшло понад 50 творів, написаних упродовж останніх п’яти років.

Марія Ільків. “Далеке і близьке...” Марини Рибачук // Буковина. – 2013. – 17 груд. (№ 98). – С. 3.

 

Режисер-постановник вистави “Чайка” Антона Чехова – Іван Данілін, художній керівник – Григорій Агєєв... Грали у виставі непрофесійні актори, учасники народного драматичного театру.

Юлія Боднарюк. “Все життя грала...”: У Чернівцях працює народний драматичний театр, на репетиції до якого поспішають після роботи вчителі, судді, зварювальники, студенти // Молодий буковинець. – 2013. – 19 груд. (№ 145). – С. 6.

 

Всесвітньовідома казка братів Грімм “Білосніжка та семеро гномів” ожила на сцені чернівецького муздрамтеатру. Прем’єра відбулася у День Святого Миколая. Маленькі глядачі, затамувавши подих, стежили за кожним рухом відомих героїв.

Валерія Чорней. У театрі ожила історія Білосніжка: Участь у виставі взяли талановиті буковинські діти // Молодий буковинець. – 2013. – 20-21 груд. (№ 146). – С. 10.

 

Прем’єра вистави “Снігова Королева” відбулася в Чернівецькому театрі ляльок. За версією чернівецьких театралів, Снігова Королева – інша, ніж у казці Андерсена. Вона втілює не злу королеву зі своїми примхами, а швидше явище природи... Постановка розрахована на глядачів від п’яти років.

М. Корпан. “Снігова Королева” – не зла, а казкова // Молодий буковинець. – 2013. – 20-21 груд. (№ 146). – С. 12.