Книга Петера Деманта – серед найкращих

Вівторок, 24 грудня 2013 р.

Роман “Зекамерон ХХВернона Кресса (псевдонім Петера Деманта) увійшов до списку найкращих книг, виданих 2013 року в Україні.


Всеукраїнський рейтинг “Книжка року’2013” назвав по 14 переможців у трьох номінаціях: “Науково-популярні видання”, “Дослідження / документи”, “Біографії / мемуари”.
 
Книга колишнього чернівчанина Петера Деманта “Зекамерон ХХ”, яку переклала з російської Оксана Пендерецька і що з’явилася у видавництво “Книги–ХХІ”, опинилася серед переможців цього рейтингу на сьомому місці. Номінація – “Біографії / мемуари”.
 
Колектив Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського, в якій міститься книгозбірня Петера Деманта, щиро вітає з цією подією натхненника українського видання Юрія Чорнея, директора видавництва Василя Дроняка, перекладачку Оксану Пендерецьку і редактора Олександра Бойченка.
 

ДОВІДКА. “Книжка року” – рейтинг книжок, який щорічно укладає Центр рейтингових досліджень “Еліт-Профі”. Це благодійна акція для просування українського книговидання. Уперше рейтинг “Книжка року” було створено на початку 2000-го, коли експерти оцінювали книги, що вийшли в Україні в 1999 році. Результати книжкового рейтингу висвітлюються у пресі, зокрема в культурологічних часописах “Сучасність”, “Критика”, “Київ”, “Слово і Час”, “Четвер”, “Українська культура”, “Україна молода” та ін.
 
 
Детальніше про роман “Зекамерон ХХ” і його презентацію в Чернівцях можна почитати тут:
 
Перелік переможців рейтингу можна побачити на сторінці видання “Україна молода”
і електронного видання “Буквоїд”