Культпростір. Події

П'ятниця, 27 грудня 2013 р.

21.12.2013 – 27.12.2013

В останній тиждень року культурних подій небагато.
 
Ніби й зрозуміло: свята на носі, ґаздині виймають з морозильників ратиці, шпаровитіші шастають міськими базарами в пошуках дешевших мандаринок, підлеглі вишукують сувеніри для начальства і шарудять целофаном з квітами, діди морози збирають масовку і перетягують на себе магічну ковдру свят, а ти тільки встигай звітувати, довершувати справи, розсилати есемески, поповнювати мобільний... Тому – радісно, що в ці дні ще знаходяться ті, кому хочеться не тільки зі свята користати, а й робити його.
 
Тематика культурних заходів, про які написали чернівецькі журналісти в останніх цьогорічних випусках преси, переважно різдвяно-новорічна: фестиваль подарунків, виставка саморобних ялинок... Ну, й виставка картин незле вписалася. Що ж, нехай оцей мінімум культури нагадає нам про те, що велике можна побачити ще й у малому.
 
Добра вам!
 

Фестиваль подарунків ручної роботи відбувся цими вихідними у центрі DEPO't. Подія згуртувала навколо себе творчих людей, для яких подарунки – це казка, а не матеріальна річ.
Валерія Чорней. Даруйте казку близьким: Найкращі подарунки – зроблені власними руками // Молодий буковинець. – 2013. – 23-24 груд. (№ 147). – С. 10.

Новорічні ялинки із шишок, горіхів, макаронів, тканини, пір’я, лози, паперу, бісеру, кукурудзяного листя, насіння гарбуза, кавових зерен, сливових кісточок можна побачити на виставці “Новорічний подарунок”, яка відкрилася у краєзнавчому музеї. Виставка... є частиною щорічної акції “Живи, ялинко”...
Надія Будна. Ялинки із макаронів, горіхів та пір’я: Діти створили новорічні деревця з підручних матеріалів // Молодий буковинець. – 2013. – 23-24 груд. (№ 147). – С. 12.

Виставка картин однієї з провідних художниць Буковини, заслуженого діяча мистецтв Ірини Беклемішевої відкрилася у Чернівецькому художньому музеї. Виставка “Поетика барв” присвячена 110-річчю від дня народження художниці.
Відкрили виставку Беклемішевої // Молодий буковинець. – 2013. – 27-28 груд. (№ 149). – С. 11.