Культпростір. Події

П'ятниця, 10 січня 2014 р.

28.12.2013 – 10.01.2014

Культурне життя в Чернівцях іде своєю ходою, тримаючись різдвяно-новорічної тематики. Це фестиваль колядок у церкві, вертеп і колядування на Центральній площі, виставки “до свят”, “під свята” чи то “про свято”. Приємною подією став факт постановки роману Василя Кожелянка “Срібний павук”. Усе це – на шпальтах чернівецької періодики. Читаймо!

 

 

Прем’єру вистави заплановано на квітень. Режисер-постановник Людмила Скрипка уже взялася за роботу – зібрала навколо постановки команду відомих театральних діячів... Роман прикрашений своєрідним гумором, соковитою буковинською говіркою та перипетіями любовного трикутника.
Валерія Чорней. “Срібний павук” оживе на сцені: У театрі почали роботу над постановкою про історію передвоєнних Чернівців // Місто. – 2014. – 9 січ. – С. 2.

Фестиваль колядок відбувся в храмі Святої Параскеви... Майже сто колядників приїхало на фестиваль з усіх районів... Людей зібралося настільки багато, що дехто слухав коляду знадвору... Уже традиційно у фестивалі беруть участь від 10 до 20 хорових колективів.
Марина Корпан. Колядували в костюмах янголів: На фестиваль колядок прийшло майже сто колядників // Молодий буковинець. – 2014. – 10-11 січ. (№ 3). – С. 10.

Різдвяна коляда пройшла всіма селами й містами краю, а в середу відбулася й на Центральній площі Чернівців... Тут хори церков різних конфесій, театр “Голос”, члени молодіжної громадської організації студентів-католиків “Обнова”, а також аматорський театр “А калина не верба” з міста Кіцмань співали колядки та розігрували вертеп.
Оксана Танащик. На Майдані розіграли вертеп та співали колядки // Буковина. – 2014. – 10 січ. (№ 2). – С. 1.

 

На картинах милі натюрморти і пейзажі, засніжені краєвиди, хоч такими нинішня зима нас ще не порадувала, кілька різдвяних сюжетів... Учасниками виставки стали досі невідомі молоді художники, які заявили про себе яскравими роботами.
Анна Янушевська. Новорічно-різдвяний вернісаж // Буковина. – 2014. – 10 січ. (№ 2). – С. 8.