Культпростір. Події

П'ятниця, 17 січня 2013 р. 

11.01.2014 – 17.01.2014

Закрутило, завертіло! Посипалися культурні події, як сніг на голову. Найбільше цього разу на шпальтах виставоково-малярської тематики. Крім того чернівецькі журналісти не оминули відзначення пам’яті Федьковича, авторські вечори і, звичайно, “зійшлу на пси” Маланку. Останній було відведено місце в кожній місцевій газеті, але – з різним відтінком аналізу і різним журналістським підходом. Читаймо!
 
 
 

У виставковій залі розгорнули виставку творів образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва... Учасники оперної студії Центрального палацу культури... привітали гостей імпрези чудовими колядками.
У “Вернісажі” відбулося мистецьке дійство “Щедрий вечір” // Свобода слова. – 2014. – 16 січ. (№ 2). – С. 2.

Своїм особливим баченням світу потішили талановиті вихованці студії образотворчого мистецтва Akadem ART... під час відкриття виставки у кав’ярні зібралися діти-автори малюнків. Дітлахам читали казки, у напівосвітленій кав’ярні палали свічки.
Валерія Чорней. “Ніби усередині дитячого альбому”: Виставку дитячого живопису розмістили на стінах арт-кав’ярні // Молодий буковинець. – 2014. – 13-14 січ. (№ 4). – С. 10.

Під час Різдвяних свят мешканець Реваківців Кіцманського району Микола Приньковський отримав подяку та грамоту від Кофі Анана, колишнього Генерального секретаря ООН... Це відзнака того, що Микола Пріньковський став переможцем міжнародного конкурсу художників 2013 року про мир на землі, який відбувається під егідою ООН.
В. Гринюк. Буковинський художник отримав подяку від Кофі Анана // Молодий буковинець. – 2014. – 17-18 січ. (№ 6). – С. 8.

Краєзнавчий музей представив колекцію новорічно-різдвяних листівок та фото маланкарів початку минулого століття... На листівках – вітання різними мовами, зображення малих колядників та слодатів... Найдавнішій листівці – майже сто років. У музеї збереглося лише сім найдавніших листівок. Кожна з них містить у собі шматочок історії.
Марина Корпан. Маланкарі та вітальні листівки сто років тому // Молодий буковинець. – 2014. – 16 січ. (№ 5). – С. 4.

Виставкою видань із творами Юрія Федьковича для дітей буковинці вшанували 126-у річницю від дня його відходу в царство вічної пам’яті.
Людмила Черняк. “Найкращі у ручки дитинці книжечки” // Буковина. – 2014. – 14 січ. (№ 3). – С. 1, 3.

Цикл новорічних свят [...у редакції “Буковини”] розпочався з творчого вечора пані Лариси Бережан-Маркуляк. На другий день католицького Різдва вона потішила нас колядками, а потім виконувала власні пісні на слова українських та польських авторів.
Антоніна Тарасова. У день звичайний розквітло свято... // Буковина. – 2014. – 17 січ. (№ 4). – С. 4.

Письменник, радіожурналіст Анатолій Томків презентував у прес-клубі свою другу книгу “В Єсросоюз через Кінашку”. До неї увійшла 41 новела. Книга ілюстрована малюнками та фото автора.
Надія Будна. Шлях до Європи лежить через Кінашку: Анатолій Томків презентував новели про гуцулів // Молодий буковинець. – 2014. – 13-14 січ. (№ 4). – С. 8.

Найбільш розгнуздане на Україні, позбавлене зайвої цнотливості, умовностей та пафосу свято “Маланка-фест”, вже вчетверте пройшло вчора, 15 січня, в Чернівцях... Маланка була до непристойності аполітичною. Незважаючи на те, що ось вже два місяці до України та подій на Євромайдані прикуті увага всього світу, ні у Вашківцях, ні у Чернівцях його не помітили.
Анна Миколайчук. Дайте Маланці волю // Буковина. – 2014. – 16 січ. (№ 2). – С. 5, 16.