Культпростір. Події

П’ятниця, 31 січня 2014 р.

25.01.2014 – 31.01.2014

Скільки життя в державі – стільки й культури у місцевій пресі. Тільки залежність ця взаємообернена. Якщо ще врахувати, що більшість шпальт відведено на огляд київської й місцевих точок опору, а за такої колотнечі в державі не дуже й пишеться про музику, театр чи поезію, то це цілком логічно, що для культури місця залишилося мало-мало. Та й та почасти нагадує про те, де живемо і для чого живемо. Як, наприклад, повідомлення про книжкову виставку, присвячену битві під Крутами. Не хочеться образити краєзнавчий музей і місцеві кінотеатри, але їхні культурні події якось виглядають не на часі...

 

29 січня в бібліотеці-філії № 4 ЦБС м. Чернівців відзначено ще одну трагічну подію в житті українського народу. В пам’ять про загиблих під Крутами працівники бібліотеки для своїх користувачів підготувати книжкову виставку-спомин “Крути вільного народу”, провели урок-екскурсію в історію...
Банарь Ольга. Крути: подвиг і трагедія // Відродження. – 2014. – 30 січ. (№ 5). – С. 2.


Ювілейну виставку в ніжних переливах писанкової символіки на рушниках предків змонтували [в обласному краєзнавчому музеї]... Учасники урочистого відкриття виставки “Пісенний розмай” разом з учнями Чернівецького музучилища імені Сидора Воробкевича натхненно слухали славнозвісний на українській естраді дует “Скриня”, заслужених артистів України Марію і Володимира Лобураків про впорядкування ними розкішної Книги “Пісенний килим Василя Михайлюка”.
Антонюк-Гаврищук Є. Композитор з черемховою ознакою [Василь Михайлюк] // Буковинське віче. – 2014. – 30 січ. (№ 5). – С. 4.


У кінотеатрах Чернівців стартував показ “Вія” – стрічки Олега Степченка за мотивами твору Миколи Гоголя. Є чимало охочих подивитися культову містику на великому екрані.
Чорней Валерія. Гоголівський “Вій” – на великому екрані // Молодий буковинець. – 2014. – 30 січ. – 1 лют. (№ 12). – С. 12.