Ушанували пам’ять Анатолія Добрянського

Понеділок, 3 березня 2014 р.

 

 

4 березня минає 11 років, відколи відійшов у кращий світ Анатолій Добрянський. Як і кожного року, його родина, друзі, побратими й учні зібралися, аби вшанувати пам’ять Учителя.

 

  

 

 

Відзначення сумної дати почалося на центральній алеї Годилівського цвинтаря, де похований почесний мешканець Чернівців Анатолій Добрянський. Там 2 березня о. Олег Полянко відправив панахиду на його могилі й на могилі його двоюрідної сестри Віри Семенівни Каленюк, яка в 2005 році передала його бібліотеку для міста.

 

Після того в меморіальній кімнаті бібліотеки його імені спогадами про Буковинського Золотоуста ділилися присутні – племінник Володимир Каленюк із сім’єю, багаторічний товариш Добрянського професор Богдан Мельничук, декан філологічного факультету Борис Бунчук, літературознавець Лідія Ковалець, журналістка Людмила Черняк, художній керівник Чернівецької обласної філармонії Остап Савчук та інші. Звучали рядки віршів його улюбленого поета Сергія Єсеніна, Павла Тичини, згадки про Вчителя, міркування про те, яка була б його реакція на сьогоднішні події в Україні.

За словами Богдана Мельничука, цього року в липні мине 60 років, відколи вони з Добрянським познайомилися. На жаль, доля невблаганна, люди, які творили тісне коло спілкування Анатолія Добрянського, поступово відходять, щороку їх усе меншає. Але для спраглої знань сьогоднішньої молоді, для його учнів і друзів незбагненний Золотоуст Буковини залишається вчителем, залишається з нами, поки ми його цінуємо й пам’ятаємо.