Культпростір. Події

П'ятниця, 21 березня 2014 р.

15.03.2014 – 21.03.2014

Отаке небагате культурне життя в Чернівцях. Можливо, насправді воно багатше, повніше. Але принаймні таким його побачили місцеві газетні журналісти. Переважає візуальний спосіб сприйняття культури – виставки, аукціон творів культури і атрибутів Євромайдану. Але ж чого бажати від культури в часи, коли з державою коїться неясно що?..

 

 

 

Експонати, представлені на виставці, лаконічно розповідають про шлях Тарасового слова до сердець буковинців і їхню віддяку поетові: про відзначення Шевченківських свят на Буковині, дослідження творчості Кобзаря, мистецькі посвяти йому тощо.
Оксана Филипчук. “Нема в нас сонця, як Тарас...”: У музеї Юрія Федьковича відбулося відкриття виставки, присвяченої 200-річному ювілею Тараса Шевченка // Буковина. – 2014. – 18 бер. (№ 21). – С. 3.
 
 
Подія відбулася у стінах костелу Серця Ісуса... Серед багатьох лотів була і книга Василя Кожелянка “Третє поле”. У книзі – автограф покійного письменника... Доповнили аукціон виступи митців.
Валерія Чорней. На Арт-Майдані продавали “Верховний свинарник України”: Вдалося зібрати майже 12 тисяч гривень // Молодий буковинець. – 2014. – 18 бер. (№ 30). – С. 5.
 

Художнє осмислення Києва до та після трагічних подій 18-20 лютого можна побачити на спільні виставці двох чернівецьких художниць. У галереї “SweetАрт-Знання” 13 березня презентували роботи Ксенії Прокопець (фото) та Мар’яни Романюк (живопис).
В. Чорней. Повстала Україна очима художниць // Молодий буковинець. – 2014. – 18 бер. (№ 30). – С. 5.
 

На фото – фотограф Ксенія Прокопець на тлі своїх фоторобіт.
Джерело – www.molbuk.ua