Культпростір. Події

П'ятниця, 28 березня 2014 р.
 
22.03.2014 – 28.03.2014
Останній відгомін шевченківських днів, кілька книжкових новинок, малярство під знаком часу і грузинська тематика в театрі ляльок – так виглядали цього тижня Чернівці на шпальтах місцевих газет. Здавалося б, колективна духовна аура чернівчан очищується і від цього має бути на душі радісно... Що ж, бажаємо вам у ці нелегкі часи і радості, й очищення. Віримо і сподіваємось!

  

Багато людей зачаровано вдивлялися в абстрактну картину “Небесна Сотня” великих розмірів [художника Андрія Житару]. У її візерунку читаються різні сюжети... 27 березня у церкві відбулася панахида до сороковин загиблих патріотів.
Валерія Чорней. У церкві університету вшанували Небесну Сотню: Для огляду виставили абстрактну картину // Молодий буковинець. – 2014. – 28 бер. (№ 35). –С. 10.
 
...в бібліотеці-філії № 4 ЦБС м. Чернівців проведено Шевченківський тиждень “Велич Шевченкового слова”. До цієї дати оформлено книжкові виставки..., проведено Шевченківські читання..., інформаційні хвилинки про життя і творчість Т. Г. Шевченка..., проведено Шевченківське свято... Окрасою свята став виступ тріо бандуристів – студентів училища мистецтв ім. С. Воробкевича.
Велич Тарасового слова // Відродження. – 2014. – 27 бер. (№ 13). – С. 6.
 
У театрі відбуваються благодійні покази театралізованої постановки про життя і творчість Тараса Шевченка “Тарас і Доля”... Кошти, зібрані від продажу квитків, будуть перераховані на потреби української армії... Над проектом спільно працюють актори та балет муздрамтеатру, діти-вихованці театральної студії, Буковинський ансамбль пісні і танцю, камерний хор “Чернівці” та студенти.
В. Чорней. Театр і філармонія виступлять на підтримку армії // Молодий буковинець. – 2014. – 27 бер. (№ 34). – С. 5.
 
200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка присвятив свій звітній концерт народний вокально-інструментальний ансамбль “Карпати” центрального палацу культури міста Чернівців. Родзинкою програми було те, що перед кожним музичним твором звучали вірші Кобзаря...
Ігор Ніколайчук. Від Шевченка до Небесної сотні // Буковинське віче. – 2014. – 27 бер. (№ 13). – С. 4.
 
...побачила світ книга у чернівецькому видавництві “БукРек”. Сигнальні примірники антології вже презентували у Парижі, а незабаром тираж книги додрукують і презентують у Чернівцях. У книзі зібрано поезії двохсот тридцяти авторів з України, Білорусі, Польщі, Італії та США...
Віталія Козменко. Вірші про Небесну сотню видали на 400 сторінках // Погляд. – 2014. – 27 бер. (№ 13). – С. 22.
 
У Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка відбулась презентація книги “Українці і кримські татари: що спільного і що об’єднує” кандидата історичних наук Дмитра Ліщука... Книга на сьогодні є актуальною, хоча з іншої сторони вона запізніла в часі на років 20.
Степан Карачко. “Українці і кримські татари: що спільного і що об’єднує” // Буковинське віче. – 2014. – 27 бер. (№ 13). – С. 4.
 
Книгу “Спати із жінками” письменник Андрій Любка презентував у Чернівцях... увесь день. Вранці – зустріч у ЧНУ, в обід – бесіда в квартирі-резиденції Meridian Czernowitz, на завершення дня – презентація у літературному Целанівському центрі... Також письменник зізнався, що планує місяць пожити у Чернівцях – у квартирі-резиденції Meridian-Czernowitz.
В. Чорней. Презентували книгу “Спати із жінками” // Молодий буковинець. – 2014. – 28 бер. (№ 35). –С. 2.
 
Грузинську казку “Півтори жмені” презентували в театрі ляльок. Постановку здійснено у гуцульському стилі. Казка навчає дітей добра. Гратимуть її два склади акторів. Перед прем’єрним показом усім маленьким глядачам у театрі ляльок дарували ляльки-мотанки.
Марина Корпан. Діткам дарували ляльки-мотанки: Театр ляльок представив грузинську казку у гуцульському стилі // Молодий буковинець. – 2014. – 28 бер. (№ 35). –С. 8.

 

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
На фото – художник Андрій Житару біля власного полотна “Небесна Сотня”. Джерело – http://gr-czernowitz.livejournal.com