Культпростір. Події

П'ятниця, 11 квітня 2014 р.

5.04.2014 – 11.04.2014

Новин останній тиждень приніс нам достатньо, але на культурних він, здається, затнувся. Хоч і непогана ця конфігурація (виставка вишивок і вишиванок, бардівська музика й нові видання), але після майже піврічної шарпанини геополітичного інфопростору хочеться миру в душі... За тиждень – Великдень, тож і ми будемо сподіватися від життя чогось кращого, а де зможемо, і самі старатимемо духовне добро.
 
 
Учасники готувалися до неї впродовж року. Представлено 200 робіт 45 авторів. Переможець “Вишиваного дивотвору” зможе організувати персональну виставку своїх робіт у Художньому музеї.
Дивовижні вишиванки: Більше двох сотень робіт – на виставці “Вишиваний дивотвір” // Місто (Молодий буковинець). – 2014. – 10 квіт. – С. 8.
 
Юний майстер представив власну колекцію чоловічих сорочок [на виставці “Вишиваний дивотвір” у Художньому музеї]... Другокурсник училища № 3 Юрій Антонюк любить вишивати. Його сорочки, рушники, серветки, ікони можна побачити в усій Україні.
Надія Будна. “Вишивка – це і чоловіче захоплення”: У цьому переконаний 17-річний хлопець, який вишив 350 робіт // Молодий буковинець. – 2014. – 10 квіт. (№ 40). –С. 22.
 
Ці унікальні вишивки заслуженого майстра народної творчості України Михайла Покиданця можна побачити на його персональній виставці в Художньому музеї. Тут представлено 60 робіт відомого вишивальника.
Н. Будна. Чоловік вишив 22 рушники за творами Шевченка // Молодий буковинець. – 2014. – 11–12 квіт. (№ 41). –С. 12.
 
Минулої суботи у Чернівецькій Шепетівці виступала відома київська бардеса Інна Труфанова з авторською програмою “Притворись дождем”... У перервах між піснями Інна розповідала про себе, читала сторінки щоденника, невеличкі філософські есейки, прикрашаючи розповідь віршованими рядками.
Олена Росинська. Межа небажаних бажань // Свобода слова. – 2014. – 10 квіт. (№ 14). – С. 18.

Видання музичних творів “Пісенна Шевченкіана” презентували в Чернівцях. Книжка містить музичні твори класиків української музики, хорові твори, а також композиції, які буди раніше видані, але малодоступні... Книжка... стала резонансною на світових виставках, зокрема у Франції. Нині готується її презентація на книжковому форумі у Києві.
Презентували книгу музичних творів на слова Шевченка // Свобода слова. – 2014. – 10 квіт. (№ 14). – С. 2.

...побачила світ книга “Тарас на букових п’єдесталах: З історії пам’ятників Т. Г. Шевченкові на Чернівеччині”. Звісно, вона приурочена до славного 200-літнього Шевченкового ювілею... Її авторка... Ольга Меленчук, яка працює в царині шевченкознавства.
Ярослава Мельничук. Скульптурна Шевченкіана Буковини // Буковина. – 2014. – 11 квіт. (№ 28). – С. 3.

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
На фото – епізод з “Вишиваного дивотвору”. Джерело – www.molbuk.ua