Культпростір. Події

Середа, 30 травня 2014 р.

26.04.2014 – 1.05.2014

Тиждень короткий – культурних новин багато. Таке трапляється нечасто. Можливо, конденсація робочого часу допомогла журналістам зосередитися, або ж подій справді було по вінця... У будь-якому разі, працелюбні чернівчани тихими вечорами після травнево-домашньо-польових робіт дізнаються багато нового й цікавого про малярство, фотографію, красне письменство та інші речі, якщо погортають тих кілька місцевих газет, котрі встигли вийти до 1 травня.

   

У Чернівцях розпочався поетичний фестиваль “Від Гуцулії – до кряжів донецьких”... На відкритті фестивалю у Червоній залі [університету] зібралися не лише письменники, літературні діячі і викладачі, але і багато молодих людей... Цьогорічний фестиваль вшановує двох видатних поетів: Тараса Шевченка і Тараса Мельничука.
Валерія Чорней. “Збережи на світі Україну” // Молодий буковинець. – 2014. – 28-29 квіт. (№ 47). – С. 3.

14-річна художниця Крістіна Белоус намалювала картину, яку визнали однією з найкращих у світі. На міжнародному дитячому конкурсі художників, участь у яком брали представники 69 країн, дівчині вручили золоту нагороду. Її малюнок прикрашає нині галерею в Японії. Дівчина вчиться в третьому класі Чернівецької художньої школи...
Марина Корпан. Малює лівою рукою шедеври: Малюнок юної художниці з Чернівців визнали найкращим у світі // Молодий буковинець. – 2014. – 1 трав. (№ 48). – С. 18.
 
Видатної художниці не стало рік тому, і у пам’ять про мисткиню Центр культури “Вернісаж” виставив її роботи. На відкриття виставки 25 квітня зібрався повен зал... Кожна робота Олени Михайленко виконана за допомогою унікальної авторської техніки... усе створено за допомогою поєднання ниток, паперу, тканин.
Валерія Чорней. “Як по веселці ідеш”: У “Вернісажі” – казкові картини Олени Михайленко // Молодий буковинець. – 2014. – 28-29 квіт. (№ 47). – С. 5.
 
Відчуття сонця і тепла залишається після відвідування фотовиставки “Сицилія” чернівецького фотохудожника Володимира Царюка. 35 світлин із сицилійської подорожі презентували у Чернівецькому художньому музеї... Виставка діятиме до 12 травня.
В. Чорней. У Чернівцях – частинка сицилійського сонця // Молодий буковинець. – 2014. – 28-29 квіт. (№ 47). – С. 5.
 
Шестеро учнів Чернівецької художньої школи перемогли в мистецькому конкурсі “Край п’яти Січей”, який відбувся в Нікополі. Дипломи й подарунки їм вручили в Муніципальній бібліотеці.
Н. Будна. Юні художники перемогли на конкурсі про Січі // Молодий буковинець. – 2014. – 28-29 квіт. (№ 47). – С. 2.
 
Стипендіатка резиденції Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz Нора Матоца представила гравюри, на створення яких її надихнули Чернівці. Частина з них увійде до арт-книги... Художник Олег Любківський дав можливість художниці працювати у своїй студії, де знайшлось практично все необхідне.
Оксана Танащик. Невідомі Чернівці на гравюрах німецької художниці // Буковина. – 2014. – 29 квіт. (№ 32). – С. 4.
 
Акція “Зробимо Україну чистою” завершилася. Із цієї нагоди на вулиці О. Кобилянської в Чернівцях організували свято – влаштували виставку фотографій, інсталяцій, плакатів та показ дизайнерського вбрання на екологічну тематику.
М. Корпан. Зі сміття виготовили сукню та жука // Молодий буковинець. – 2014. – 28-29 квіт. (№ 47). – С. 8.
 
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
На фото – робота Олени Михайленко. Джерело – www.molbuk.ua