Книгу – в дарунок

Понеділок, 12 травня 2014 р.

Українська письменниця Софія Майданська цими днями відвідала бібліотеку свого Вчителя Анатолія Добрянського.

 

 

Тут вона познайомилася з книгозбірнею, побачила і свої книги з автографами, які колись дарувала Добрянському. Також запрезентувала нову збірку прози “Сподіваюся на Тебе” (цінні зразки сучасної української романістики, що з’явилися в серії “Банкова, 2”) і ювілейне видання “Пісенна Шевченкіана” (видавництво “Букрек”), до котрого підготувала передмову.

 

З Анатолієм Добрянським письменниця була добре знайома, зберегла пієтет до його постаті, тож тепер, у його бібліотеці, дуже тепло про нього згадувала. Добрянський вів її творчий вечір у Чернівцях наприкінці 80-х років, досліджував її творчість, публікував матеріали про неї в чернівецькій пресі і, природно, мав серед своїх книг і її збірки поезії.

 

Оглядаючи Муніципальну бібліотеку імені Добрянського, письменниця жваво зацікавилася долею і творчістю Петера Деманта, що його книги перебувають тут в окремій кімнаті. Як виявилося, з його родиною за румунських часів перетиналися шляхи її матері Одарки Майданської-Ілюк та інших родичів. Тому цінним подарунком для дорогої гості стали романи Деманта “Моя первая жизнь” і “Декамерон”.
 

 

Книги, які письменниця подарувала для бібліотеки Добрянського, згодом можна буде побачити в рубриці “Наші нові надходження”.

 

 

 

 

 

 

 

Littera scripta manet. Автографи для Буковинського Золотоуста залишаються