Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

 
 
20.12.2014 – 26.12.2014

 

Актуальна думка: "Вважаю, що роль Художника є дуже вагомою у суспільних процесах. Тобто справжній митець не може стояти осторонь того, що відбувається з його народом, нацією, країною. І, відповідно, у цьому проекті художники можуть висловитися. Тому що не кожен художник може бути на передовій, але він може бути на передовій мистецтва, там, де може щось змінити" (Світлана Крачило, "Погляд", 2014, №52, с. 22).

 
 
 
 
 
 
На сторінках "Свободи слова" опубліковано статтю кандидата мистецтвознавства, залуженого працівника культури України Ірини Міщенко про буковинського художника Альфреда Оффнера, творчість якого припадає на першу третину ХХ століття. Ця детальна розповідь розкриває багато цікавих сторінок із життя таємничого митця.
 
Міщенко Ірина. Альфред Оффнер: Сторінки Біографії // Свобода слова. – 2014. – 25 груд. № 58. – С. 8-9.
 
 
"Буковинське віче" повідомляє про вихід у світ нової книги поета Віталія Колодія "У світлотінях летючої миші". Це книга мінівіршів афористичного характеру.
 
Терон Юрій. "Де істина, а де від неї тінь?" // Буковинське віче. – 2014. – 25 груд. № 53. – С. 4.
 
 
25 грудня у залі "Вернісажу" відбулося відкриття другого трієнале "PreЧиста".
 
"Так сталося, що саме цього року проводиться друга "preЧИСТА", - говорить автор проекту "preЧИСТА" Світлана Крачило. – Ми не могли не відреагувати на ті події, які відбуваються у країні. Концепція проекту розширилася. В загальному, відчувається метафоричний образ очищення країни, образ нової України. Такі роботи показують, що сучасні люди мистецтва через нетипове мислення можуть донести важливу ідею. Для прикладу, чого лишень вартує інсталяція, яка прикрасила центр виставкової зали...".
 
Чорней В. Відкрилося друге трієналє "preЧиста" // Молодий буковинець. – 2014. – 26-27 груд. № 124. – С. 2.
 
 
 
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
Джерело фото – http://molbuk.ua/chernovtsy_news/83878-u-chernivcyakh-vidkrylosya-druge-triyenalye-prechysta.html