Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

 
 
30.10.2015 – 06.11.2015
 
Актуальна думка: «Часто театри ставляться до комедії як до необхідної важкої обов’язкової програми, аби залучати глядачів і збирати касу. Саме тому в цьому жанрі відбувається якийсь поспіх, недбалість, поверховість. Тож, на жаль, на фестивалі ми це побачили. Але при правильному підході жанр комедії дає можливість дуже оригінальних рішень. Тож найголовніше, чим керувалися під час вибору – критерії серйозності, складності і неординарності постановки» (театральний критик Анна Липківська, «Буковина», 2015, 6 листопада, № 45, с.3).
 
 
 
 
Про підсумки фестивалю «Золоті оплески Буковини» – журналістки Наталія Фещук («Чернівці»), Лариса Хомич («Версії»), Діана Ватаман («Молодий буковинець»), Мицкан Тетяна («Буковина»).
 
«Голова журі (директор і художній керівник Київського театру оперети) Богдан Струтинський оголосив переможців Десятих ювілейних «Золотих оплесків Буковини». Кращою виставою журі назвало «Дами і гусари» – комедію Національного академічного театру ім. І. Франка з Києва».
Фещук Наталія. Глядачі обрали Коломию і Тернопіль, а журі – Київ // Чернівці. – 2015. – 5 лист. № 45. – С. 6.
 
«... журі було два, і одне, альтернативне, цілком складалося з чернівецьких журналістів, очолюване театрознавцем – і журналісткою водночас – Іриною Вишневською».
Хомич Лариса. Відлуння «Золотих оплесків» // Версії. – 2015. – 5–11 лист. № 44. – С. 12.
 
«У цьогорічному фестивалі брали участь 11 колективів із різних міст України і колектив з Румунії (Ботошани)».
Ватаманюк Діана. «На вистави гроші збиратиму весь рік» // Молодий буковинець. – 2015. – 5 лист. № 89. – С. 10.
 
«Варто зауважити, що театрали змусили чимало подискутувати над їхньою майстерністю журі. «Ложку дьогтю» додала й чернівецька публіка, яка всіх сприймала з вдячністю».
Мицкан Тетяна. Кращі комедії визначили не без суперечок // Буковина. – 2015. – 6 лист. № 45. – С. 3.
 
 
 
2 листопада у Чернівцях відбулася презентація Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Чернівчани мали можливість поспілкуватися з кількома переможцями.
Рудий Юрій. «Головне – не ховати написане до шухляди» // Чернівці. – 2015. – 5 лист. № 45. – С. 10-11.
 
 
 
Під час презентації конкурсу «Коронація слова» у Чернівцях його засновниця Тетяна Логуш оголосила журналістку Юлію Боднарюк найкращим кіносценаристом України.
Колишня журналістка «Версій» – найкращий кіносценарист України! // Версії. – 2015. – 5–11 лист. № 44. – С. 3.
Мицкан Тетяна. Коли коронують майстрів слова // Буковина. – 2015. – 6 лист. № 45. – С. 3.
 
 
 
Маріанна Антонюк пропонує побачити Чернівці очима скрипаля, диригента, народного артиста України Павла Чеботова, прожити наше місто разом з ним.
Антонюк Маріанна. Чернівці Павла Чеботова: найдовша зупинка у довгих мандрах містами та оркестрами; Україна; кохана дружина; особливе ставлення до музикантів і унікальна публіка // Версії. – 2015. – 5–11 лист. № 44. – С. 6-7.
 
 
 
У філармонії відбувся святковий концерт, присвячений двом ювілеям: 40-річчю академічного камерного оркестру Чернівецької філармонії та 30-тій річниці творчої діяльності скрипкового дуету Людмили Шапко та Павла Чеботова.
Бурсакова Анна. Один концерт і два ювілеї, або Осіння музична феєрія у Чернівецькій філармонії // Версії. – 2015. – 5–11 лист. № 44. – С. 7.
 
 
 
Переселенка з Донбасу Ірина Зіник у Чернівцях знайшла прихильників своєї творчості. Вона працює у техніці енкаустики. З роботами майстрині можна познайомитися на виставці у центрі «Вернісаж».
Нагірняк Ліна. «Тут люди живуть мистецтвом» // Молодий буковинець. Місто – 2015. – 5 лист. № 89. – С. 5.

 
 
 
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
Джерело фото – 1) vk.com/dramtheater; 2) vidido.ua/index.php/pogliad/article/vinnic_kii_teatr_priviz_do_chernivciv_komediju_medovii_misjac_abo_noiv_kovc/