Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

 
05.02.2016 – 13.02.2016
 

 
Актуальна думка:
 
«Треба любити Україну не лише до глибини душі, а й до глибини власної кишені»
 
(Євген Чикаленко)
 
 
 
 
 
Картини члена Національної спілки художників України Лариси Куваєвої та учнів очолюваної нею студії образотворчого мистецтва «Академ-ART» можна переглянути у Центрі культури «Вернісаж», де днями відкрилася виставка «Хай завжди буде сонце!»

Боднарюк Юлія. Юних художників нагородили мольбертами // Чернівці. – 2016. – 11 лют. № 6. – С. 6.


Про те, які пам’ятники варто демонтувати, які залишати і які встановлювати, а також, зокрема, про долю постаменту Горького у Садгорі, можна прочитати у матеріалі Натілії Фещук.

Фещук Наталія. Горький попрощається із Садгорою // Чернівці. – 2016. – 11 лют. № 6. – С. 10-11.


«Шепетівка» зібрала шанувальників бардівської пісні. На ювілейний авторський концерт Володимира Каверіна з’їхалися найкращі барди з усієї України.

Петрюк Валерій. Усі бардівські зірки «впали » на чернівецьку сцену // Версії. – 2016. – 11–17 лют. № 6. – С. 1.


«Версії» розповідають про героя стрічки «Добровольці Божої чоти», знятої Леонідом Кантером та Іваном Ясним. Це доброволець Олександр Чуб, який після численних показів фільму у США вирішив здійснити велосипедну мандрівку вздовж Атлантичного узбережжя.

«На Південь», – так просто називає свою мандрівку сам Олександр, який у жовтні 2014-го отримав поранення в Донецькому аеропорту і зараз проходить відновлення після складних операцій. Хлопця практично витягли з того світу. / У містах уздовж маршруту, де є активні українські громади, Олександр планує проводити додаткові покази цього унікального фільму про війну на Сході України…».

Фільм про війну на Сході України мандрує Штатами // Версії. – 2016. – 11–17 лют. № 6. – С. 7.


Познайомитися із запланованими етапами здійснення реконструкції кінотеатру імені Івана Миколайчука можна у матеріалі, підготовленому Надією Будною та Василем Салигою. За обіцянками, уже за два роки чернівчани і гості міста увійдуть у сучасний кіномистецький центр.

Будна Надія, Салига Василь. Занедбаний кінотеатр оживе // Молодий буковинець. Місто. – 2016. – 11 лют. № 13. – С. 1, 3.


5 лютого у Чернівецькому обласному меморіальному музеї Володимира Івасюка у день смерті Михайла Івасюка вже традиційно збираються на «Знайомства зблизька з найвідомішими учнями М. Г. Івасюка». Цього року головним гостем був заслужений працівник культури України, педагог, краєзнавець, архівіст, публіцист, поет Богдан Хаварівський, що родом з Тернопілля.

Логінова Олена. Метелики юності на павутинці пам’яті // Буковинське віче. – 2016. – 11 лют. № 5ж – С. 4.



У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.