НАШІ НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

Четвер, 23 червня 2016 року
 

Наша книгозбірня має частину фонду архітектора Михайла Шевченка, яку бібліотека поповнює відповідними фаховими виданнями. Пропонуємо познайомитися з унікальним підручником з архітектури у трьох книгах, який стане у пригоді як студентам, так і викладачам та молодим фахівцям-архітекторам.


Гетун Г.В. Архітектура будівель та споруд. Книга 1. Основи проектування: Підр. для вищих навчальних закладів. – Видання друге, перероблене та доповнене. – К.: Кондор-Видавництво, 2012. – 380 с.

У підручнику викладені загальні відомості про будівлі та інженерні споруди, визначені основні вимоги до їх будівництва й експлуатації та розглянуті нормативно-технічні основи архітектурно-будівельного проектування: конструктивні рішення сучасних будівель, нормативні положення з питань збору навантажень і впливів на будівлі, правила виконання архітектурно-будівельних креслень та техніко-економічної оцінки проектних рішень. Розглянуті питання архітектурної кліматології, кліматичного районування території України, санітарно-гігієнічних вимог до приміщень будівель, теплової ізоляції будівель і теплотехнічних розрахунків огороджувальних конструкцій, будівельної світлотехніки, основ світлотехнічного розрахунку приміщень будівель та інсоляції житла, архітектурно-будівельної акустики та шумозахисту в містах і будівлях.
 

Плоский В.О., Гетун Г.В. Архітектура будівель та споруд. Книга 2. Житлові будинки: Підручник. – Кам’янець-Подільський: ПП «Медобори-2006», 2014. – 617 с.

У підручнику викладені загальні відомості про житлові будинки, наведена їх класифікація, визначені основні вимоги до їх будівництва й експлуатації та розглянуті нормативно-технічні основи проектування об’ємно-планувальних і конструктивних рішень сучасних житлових будинків.
 
 

Плоский В.О., Гетун Г.В., Віроцький В.Д. Архітектура будівель та споруд. Книга 3. Історія архітектури і будівництва: Підручник. – Кам’янець-Подільський: ТОВ Друкарня «Рута», 2014. – 816 с.

У підручнику викладена історія архітектури від часів її зародження до наших днів з урахуванням розвитку конструктивної основи зодчества і будівельних прийомів. Фактичний матеріал підручника базується на джерельній базі 12-томної «Всеобщей истории архитектуры» та доповнений розділами «Архітектура 1970… 2015-х років» і «Архітектура України».