НАШІ НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

Пятниця, 4 листопада 2016 року 

Ще одна дуже поживна інтелектуальна порція. Це книги, які активізують мислення читача у напрямку роздумів про себе як особистості та частинку соціуму, про своє місце у світі та цілі до яких ідеш. 

Що допоможе нам відійти від наростаючої безперспективності та невіри у власні сили? Думаю що саме ці смаколики…


 
 
 

Сендберґ Шерил. Включайся! Жінки, робота і воля вести за собою / За участи Нел Сковел; пер. з англ. Вікторії Наріжної. – К.: Критика, 2015. – 280 с. 

Шерил Сендберґ, операційна директорка Facebook, а раніше керівниця апарату Міністерства фінансів США, відтак віце-президентка з глобальних продажів компанії Google, ще до написання свого «феміністичного маніфесту» була однією з найвпливовіших жінок нашого часу й реґулярно потрапляла до рейтинґів журналів «Time», «Forbes», «Fortune» та інших, а її книжка відразу стала в Америці національним бестселером. «Включайся!» – це відверта оповідь про помилки та обрáзи, доброту та підтримку, покарання за успіх, «синдром самозванки», труднощі материнства та радості шлюбу. Читачки і читачі можуть переконатися, що ґендерні упередження ускладнюють існування в офісах Кремнієвої долини так само, як і деінде, а жінки в цілому світі припускаються тих самих помилок. Попри це, авторка адаптує текст «Lean In» для кожної країни, в якій його перекладають, зокрема й для України. Задля цього Сендберґ спільно зі своєю командою вивчає місцеві властивості й статистику, становище жінок і проблеми в їхньому професійному житті.

«У цій книжці чимало арґументів на користь руху вперед, амбітного досягання мети. І хоча я впевнена, що прийти до справжньої рівности можна тільки через збільшення кількости жінок на впливових посадах, я не вірю в єдине та вичерпне означення успіху чи щастя. Не всі жінки хочуть будувати кар’єру. Не всі жінки хочуть народжувати дітей. Не всі жінки хочуть і того, і того. Я в жодному разі не ратую за спільну для всіх мету. Багатьох людей не цікавить влада — не через брак амбіцій, а тому, що вони воліють прожити своє життя на власний розсуд. Найкращі зміни в цьому світі відбувалися саме тоді, коли було враховано потреби кожної особистости. Кожна з нас має самотужки креслити свій маршрут і визначати, яка мета відповідає її життєвому вибору, цінностям і мріям» (Шерил Сендберґ).
 
 
 
 
 
Д-р Джудіт Герман. Психологічна травма та шлях до видужання: наслідки насильства – від знущання у сім’ї до політичного терору / Д-р Джудіт Герман; переклад з англ. Оксана Лизак, Оксана Наконечна, Олександр Шлапак. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 416 с. 
 
Ця книга – плід двох десятиліть досліджень та клінічної роботи з жертвами сексуального насильства і насильства в сім’ї, а також з ветеранами бойових дій та жертвами політичного терору. В ній ідеться про відновлення зв’язків: між публічним та приватним простором, між індивідом та громадою, між чоловіками та жінками. Книга стане незмінною для психологів, психотерапевтів, лікарів і тих, хто, зазнавши насильства, шукає шлях до видужання. Одна з найважливіших праць з психіатрії, опублікованих з часів Фройда.
 
 
 
 
Феррацці Кейт. Ніколи не їжте наодинці та інші секрети успіху: завдяки широкому колу знайомств / Кейт Феррацці; за участі Тала Реза; пер. з англ. Ірини Грипи. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. – 350 с.
 
«Ніколи не їжте наодинці», – одна з порад, яку автор дає у своїй книзі, що стала бестселером 2005 року за версією The New York Times. Ставитися до знайомств як до соціального капіталу, який поліпшить ваше життя, але найголовніше – будувати стосунки щирі, відверті та не боятися дати більше, ніж можеш отримати, – таке перше правило нетворкінгу. Як будувала свою політичну кар’єру Гілларі Клінтон та як Катерина Ґрехем зі звичайної домогосподарки перетворилась на успішного редактора Washington Post, як навчання на власних помилках зробило Авраама Лінкольна президентом, а величезне коло особистих контактів Вернона Джордана – найуспішнішим чорношкірим адвокатом Америки? Кейт Феррацці навчить спілкуватися, а спілкування – перетворити на успіх.
 
 
 
 
Гладуелл М. Неординарні. Історії успіху / Малколм Гладуелл; пер. з англ. Ірини Савюк. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. – 256 с. 

Що робить людей неординарними? Чи багато вирішує випадок у нашому житті? Як цілковито реалізувати свої таланти? Скільки годин наполегливої праці необхідно, аби стати кращим із кращих? Шокуючі, вражаючі, неймовірні приклади з життя Біла Ґейтса, одне з найвідоміших досліджень в історії психології – експеримент «Терміти» Льюїса Термана, біографії зірок канадського хокею та звички селян минулого сторіччя… Переконайтеся, що слова «геній» більше не існує. Але поки в людей є здібності, наполегливість і фантазія – будуть неординарні. Станьте одним із них!
 
 
 
 
 

Дахіґґ Чарлз. Сила звички: чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі / Чарлз Дахіґґ; пер. з англ. Ганни Лелів. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. – 430 с. 

Чарлз Дахіґґ відкриває для нас захопливий світ наукових відкриттів, пояснюючи, чому існують звички та як їх можна змінювати. Проаналізувавши величезну кількість інформації, автор дає нове розуміння природи людини та її потенціалу. Головний аргумент книжки надихає: ключем до постійного особистісного розвитку, втрати ваги, покращення продуктивності та досягнення успіху є розуміння того, як працюють звички. Книга переконує: завдяки цій новій науці ми можемо змінювати наш бізнес, наше суспільство та наше життя на краще!
 
 
 
 
 

 
 
Шер Барбара. Мистецтво мріяти: Як отримати те, чого насправді бажаєш? / Барбара Шер, Енні Ґоттліб; переклад з англ. Оксани Зосімової. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. – 433 с.

Легендарна книга про те, як реалізувати себе в житті! Бестселер із 35-річним стажем. Мета цієї книги – зробити вас переможцем. Написані легко та натхненно, її книги допомогли мільйонам людей стати успішними, краще зрозуміти себе й здійснити свої мрії, перетворивши їх на чіткі цілі та зробивши реальністю. Цікаві й оригінальні вправи допоможуть визначитися з цілями, розробити та візуалізувати стратегію їх досягнення та навчити долати труднощі.
 
Прочитавши цю книгу, ти підсідаєш на ті алгоритми поведінки та мислення і хочеш все більше і більше розвиватися і рухатися, захопленню після прочитанння – немає меж.
 
 
 
Еттінґен Ґебріел. Перегляд позитивного мислення: на основі нової науки про мотивацію / Пер. з англійської Леся Герасимчука. — К. : Наш Формат, 2015. — 208 с.

Американський психолог, професор Ґебріел Еттінґен, яка викладає в Нью-Йоркському університеті, понад двадцять років досліджує складний феномен людської мотивації. Установки на позитивне мислення здобули популярність не лише в адептів нейролінгвістичного програмування, але й у запеклих оптимістів і мрійників. Однак на практиці приємні очікування чомусь не здійснюються. Чому так відбувається, що стає перепоною для досягнення бажаного і як уникнути негативних наслідків – основні питання, на які авторка відповідає детально й аргументовано, використовуючи дані найновіших наукових досліджень. Окрім того, вона розповідає цікаві історії з життя, відстежуючи причинно-наслідкові зв’язки між очікуваннями та результатами.
Ця книжка – про бажання та перевірені механізми їх здійснення. Якщо у вас немає досвідченого коуча, який би допоміг вам досягнути цілей, або не діють випробувані методики, аналізуйте невдачі разом із Еттінґен – і змінюйте мислення, себе і життя. Для психологів, коучів, керівників і всіх, хто мислить позитивно.
 
 
 
 
І на завершення – ніколи не їжте наодинці…
   
 
ІННА ЛАКУСТА