"МАЛЕНЬКІ ЧУДЕСА В МУНІЦИПАЛЬНІЙ"

Середа, 21 грудня 2016 року
  
Дитинство – це коли кожен прожитий день приносить справжні несподіванки, Новорічне свято дає блиск у очах і допомагає не лише зберегти віру в казку, а й поділитися своєю вірою з багатьма людьми, коли кожен маленький успіх здатен стати великим життєвим досвідом, коли ще не боїшся поділитися своїм особистим баченням та без вагань ідеш на творчі експерименти – відбуваються маленькі чудеса, які переростають у справжнє диво!
 
 
Мабуть, саме тому, Муніципальна бібліотека імені Анатолія Добрянського разом із творчою студією «ALI d’ARTE» (мистецькі крила) під керівництвом професора, художниці, дизайнера, випускниці Санкт-Петербурзької художньо-промислової академії Світлани Крачило створили диво зимової казки виставкою дитячої творчості «Маленькі Чудеса в Муніципальній». Вона діятиме на базі бібліотеки з 20.12.2016 по 20.01.2017.
 

На виставці представлено індивідуальні та колективні роботи в різних художніх техніках, представлені зразки національного традиційного декоративно-прикладного мистецтва, що для деяких робіт стають витоком натхненням і чудом пізнання своєї культури. Деякі з індивідуальних робіт стали результатом вражень від занять з вивчення мистецтва італійського Відродження, образи-витоки чітко читаються. Передноворічної пори представлено також серію героїв української зимової казки – Чудо Різдва та Нового Року.
 
 
 
Пані Світлана розповіла, що нещодавно деякі з представлених картин побували на виставці у місті Маростіки (Італія), де відбувся спільний українсько-польський проект «I Piccoli Miracoli», в рамках оголошеного Генеральною Асамблеєю ООН міжнародного десятиріччя зближення культур (2013-2022). Цей міжнародний обмін культурами та творчістю дістав свою реалізацію за сприянням Чернівецької міської ради, Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського та Лесі Щербанюк, місцевої комуни міста Маростіки (завкульт. відділом Серени Вівіан, сеньйори Розалії Валентіно, сеньйори Нерео, друзів Едди та Паоло Дузі, сеньйори Б’янки Колонйезе та Джованнні Бонотто) та керівника студії Світлани Крачило. Важливо, що значна частина робіт буде продовжувати виставлятися у різних містах Італії та художньо популяризувати культуру і традиції, а також творчість маленьких буковинців, не тільки в Україні, а далеко за її межами.
 
 
 
 
Виставка «Маленькі Чудеса в Муніципальній» відкрилася напередодні Новорічно-Різдвяних свят і триватиме з 20 грудня 2016 року по 20 січня 2017 року, щоб створити настрій і подарувати відчуття зимової казки кожному гостю нашої бібліотеки та в дарунок рідному містові від юних чернівчан.
 

 
Під новорічні мелодії світової класики та фоторяду на мультимедії подій року, що минає, діти надихалися на нові звершення, на відкритті виставки бажаючі створювали нові роботи та наводили останні штрихи у картинах, що виставлені. Колективно, діти створили символ наступного 2017 року півника в авторській техніці Світлани Крачило «інкрустація по пластиліну». Серед виставлених робіт є малюнки наших постійних читачів, які надихалися у створенні композицій прочитанням дитячих ілюстрованих книг із фондів бібліотеки про зимові свята та чудернацькі казкові історії.
 

Всі виконавці Маленьких Чудес отримали не лише естетичне задоволення від гордості за свої витвори мистецтва, а ще й були нагороджені дипломами ексклюзивного дизайну, подарунками для творчості від Чернівецької міської ради та солодкими подарунками за сприянням меценатів, в тому числі Мирослави Вільчишин.
 

 
Казка потрібна не тільки найменшим. Без неї не обійтись і дорослим, тому що в будь-якому віці завжди залишається сподівання на диво, віра в те, що мрії збуваються. Так було завжди, так є і так буде. Тому приходьте до Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського та черпайте для себе казки і натхнення від виставки дитячих робіт «Маленькі Чудеса», яка триватиме з 20 грудня 2016 року по 20 січня 2017 року.
 

А ще у нас є ошатна ялинка, завдяки Міському тресту зеленого господарства (директор Олександр Брязкало) та заступнику начальника відділу культури міста Галині Крупі.  
Усім казкового Нового Року та Різдва!
 
Підготувала Інна Лакуста