Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

 31.01.2017 –06.02.2017
 
Актуальна думка: «У великих міст – інший темпоритм, там усі поспішають. А тут, у Чернівцях, ніхто нікуди не біжить. Дуже не розбігаєшся. І куди тут бігти? 70% чернівчан займаються гешефтом… Менша частка чернівчан – це люди мистецтва. Вони пишуть вірші, прозу, музику. Їм треба надихнутися, відчути навколишній світ. Люди стають побесідувати, як давні знайомі, можуть руку поцілувати – для приїжджих це просто екзотика, а в нас цей звичай зберігається, і це таки правда!» (Леся Щербанюк, на сайті газети «Версії», 2014, 17 вересня)

 
 
 
Про наші заходи пишуть і у періодиці. Про презентацію монографії Антоніни Аністратенко «Альтернативна історія в українській літературі» (а також на нашому сайті www.dobrabiblioteka.cv.ua/ua/news)

Гринюк В. Кожелянка переклали навіть китайською // Молодий буковинець. – 2017. – 3-4 лют. № 10. – С. 4.
 

115 років тому заснували Польський народний дім. Про цікаві факти та історію споруди в огляді Надії Будної.

Будна Надія. Панянки – з діамантами, чоловіки – у костюмах // Місто. Молодий буковинець. – 2017. – 2 лют. №9. – С. 7.
 

Про унікальне видання – фотоальбом-каталог «Вітання з Буковини. Міста, села та жителі краю на старовинних поштівках» та про колекцію, яка є лише ключем до пізнання історії краю, яку Микола Салагор вивчає упродовж багатьох десятиліть.
 
Стеф’юк Іванна. Микола Салагор: «Історія Буковини мене завжди цікавила» // Буковинське віче. – 2017. – 2 лют. № 4. – С. 4.
 

Про книгозбірню одного із авторів відомої «Історії Буковини» Аркадія Жуковського та виставку присвячену 95-річчю від дня народження академіка.
 
Фещук Наталія. Фотографії із засушеними квітами… // Чернівці. – 2017. – 2 лют. №5. – С.11.
 

30 січня – день народження легенди буковинського телерадіоефіру, заслуженої артистки України – Олександри Боровкової. У спогадах та біографічних нарисах на сторінках «Буковинського віча»
 
Вишневська Марія. За покликом серця // Буковинське віче. – 2017. – 2 лют. № 4. – С. 1-2.

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
Центральне фото Польського народного дому – Вікіпедія тут.
Підготувала Інна Лакуста