Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

21.09.2017 – 27.09.2017

Актуальна думка:

Я входжу щораз на Козацькі горби,
Коли зорі на небі вже пізні.
Он Межилівка сяє вогнями згори,
А в долині сміється Рогізна.
Пропливе хай немало тієї води,
І у Пруті, і у Чорнівці річці!
Лиш би жили у щасті сьогодні й завди
Наші добрі і щирі садгірці!.
 
( поезія невідомого автора)

Садгора відзначила свої 246 років з часу заснування.

Фещук Наталія. Свято на Надрічній // Чернівці. – 2017. – 21вересня. № 38. – С. 11.

Журналіст, політик, а тепер ще й письменник, Віталій Портников презентував у Чернівцях свою першу прозову книгу « Евора». Головний герой книги львівянин, доля якого тісно переплелася з долями єврейської дівчини та португальського хлопця в середньовічній та одночасно сучасній Португалії. Київський гість зауважив, що його книга про сум, але Чернівцями ходити сумуючи неможливо.

Фещук Наталія. « Чернівці я би порівняв з італійським Трієстом» // Чернівці. – 2017. – 21вересня. № 38. – С. 4.

З нагоди 165 - річниці однієї з найстаріших книгозбірень України - Університетської бібліотеки було проведено науково – практичну конференцію, на яку приїхали науковці та бібліотекарі з різних міст України.

Фещук Наталія. Університетській бібліотеці - 165 // Чернівці. – 2017. – 21вересня. № 38. – С. 6.

Під назвою «Буковинський розмай» у краєзнавчому музеї відбулась виставка Володимира Захарчука. Глядачам представлені були предмети етнографії Гуцульщини та серія картин «Гуцульська мітологія» заслуженого художника України Сергія Іванова. Детальніше на сторінках газети: «Версії».

Лебединська Людмила. Зустріч експонатів з приватної колекції Володимира Захарчука із глядачами // Версії . – 2017. – 21 вересня . № 38. – С. 6-7.

Цьогоріч виповнюється 90 років з дня смерті відомої буковинської художниці Августи Кохановської ( 1868- 1927). Останніми роками науковці віднайшли нові факти з її життя. Про це читайте на сторінках газети «Версії».

Дугаєва Тетяна.Августа Кохановська з вулиці Новий світ у Чернівцях // Версії . – 2017. – 21 вересня . № 38. – С. 6-7.

Інтерв’ю зі скрипалем Павлом Чоботовим про класичну музику і молоде покоління, естраду і Володимира Івасюка та про популярність української класичної музики в сучасному музичному світі.

Антонюк Маріанна. Павло Чоботов: «Українська класична музика – це світове надбання» // Версії . – 2017. – 21 вересня . № 38. – С. 6-7.

Василь Довгий згадує зустрічі з Михайлом Григоровичем Івасюком та розповідає про юного скрипаля Володимира Івасюка, який зачаровував своєю грою публіку Новоселицького районного будинку культури. Про незвичайну долю цієї талановитої людини читайте на сторінках газети «Буковинське віче».

Довгий Василь. Моє серце в грудях сина. // Буковинське віче. – 2017. – 21 вересня. №31. – С. 1-2.

В гостях у «Погляду» - підприємець та берегиня традиційної буковинської вишивки Одарка Кучерява. Про буковинську майстриню, яка 15 років організовує у Художньому музеї щорічну регіональну виставку «Вишиваний Дивосвіт» читайте на сторінках періодики.
.
Шупеня Ольга. «Мої мільйони - це хрестики у вишивках людей» // Погляд . – 2017. – 21 вересня . №38 . – С. 17.

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

Джерело фото : www //bukpravda.cv.ua/news/chernovtsy/item/42900