Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

 16.10.2017 – 23.10.2017
Актуальна думка: Чернівці – місто перлина Буковини, котре завжди милувало око та манило до себе. Величні пам’ятки архітектури, розкішні храми, старовинні площі, затишні вулички, привітні перехожі – все це Чернівці!

12 жовтня відбулася презентація концептуального авторського проекту Олега Любківського. Концептуальний авторський проект, за словами автора, віддзеркалює образ міста у контексті європейської культурної спадщини та історичних колізій нашого часу філософською мовою образотворчого мистецтва з літературними інспіраціями художника. Детальніше читайте на сторінках періодики.

Спориніна Тетяна. У його творах приховано значно більше, ніж ми бачимо – Олег Любківський презентував книгу про Чернівці // Версії. – 2017. – 19 жовтня. №42. – С. 12.
 

Про творчість австрійського письменника, літературного критика, журналіста та видавця Карла Крауса в часи Австро-Угорської імперії.

Будна Надія. Його журнал читали чернівецькі фірмани // Молодий буковинець. – 2017. – 20-21 жовтня. №8. – С. 8. 

Першу книжку Настасії Марусик «Стародавні буковинські вироби з бісеру» презентували у Чернівцях. Авторка книжки – мисткиня із Чикаго, своє дослідження зробила на основі колекцій Івана Снігура, Миколи Шкрібляка та колекцій трьох чернівецьких музеїв. Традиція використання бісеру як художнього матеріалу в декоруванні комплексу народного вбрання Північної Буковини не має аналогів у світі. Детальніше читайте у статті Наталі Фещук.

Фещук Наталія. На маленькій прикрасі – цілий світ // Чернівці. – 2017. – 19 жовтня. № 42. – с.3.
 
Олександр Довбуш у своїй статті розповідає про дві зустрічі із талановитим буковинцем, письменником, викладачем Михайлом Івасюком. Детальніше читайте на сторінках газети «Буковинське віче».

Довбуш Олександр. Дві зустрічі // Буковинське віче . – 2017. – 20 жовтня. №34. – С. 1.  

Четвертий студентський благодійний фестиваль-ярмарок з кулінарного мистецтва став першим акордом у святкуванні Дня міста.  Детальніше читайте на сторінках періодики.

Чайка Олена. Свято гарбуза // Буковинське віче. – 2017. – 20 жовтня. №34. – С. 1.

У міській бібліотеці-філії №21 відбулася персональна фотовиставка відомого краєзнавця, поета, члена НСЖУ, фотоаматора, шанованого мешканця нашого міста Михайла Ревуцького.

Скіданюк Галина. «Ой роде мій красний, роде мій прекрасний…» // Буковинське віче . – 2017. – 20 жовтня. №34. – С. 3.

 

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

Джерело фото: molbuk.ua/photo_news/64860-osn-u-chernvcyah-fotoreportazh.html