НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

Шанувальникам історії цивілізації та релігії, що тісно переплітається з містикою, пропонуємо дві унікальних нових книги, якими щойно поповнилась наша книгозбірня.

Еліаде М. Трактат з історії релігій/ Пер. з фр. Олексія Панича.- К.: ДУХ І ЛІТЕРА, 2016.- 520 с.

«Трактат з історії релігій» - один з найвідоміших творів видатного французького філософа та релігієзнавця румунського походження Мірчі Еліаде. На величезному фактографічному матеріалі автор вибудовує власну концепцію сакрального і профанного, пропонує класифікацію богів та інших сакральних створінь, визначає структуру і функцію міфів та символів. В книзі йдеться про Небесні ритуали та символи, Сонце та солярні культи, Місяць і місячну містику, Воду і водну символіку, Священні камені, Землеробство і культи родючості, Священний простір: Храм, Палац, « Центр світу», тощо.
Мірча Еліаде ( 1907 – 1986), академік, письменник, філософ і дослідник міфології, професор Чиказького університету з 1957 року. Він є автором тридцяти наукових, літературних і філософських праць, які уже перекладені 18 мовами світу. Його найвідоміші праці з історії релігії присвячені шаманізму, йозі, космогонічним міфам і «примітивним» релігійним віруванням.

Українською мовою дана книга видається вперше.

Історія Європейської цивілізації. Греція ./За ред. Умберто Еко; Пер.з італ. О.В. Смитника, І.С. Горнова, О.О. Феденко, С.А. Кулініч, Ю.В. Григоренко, І.В. Раєвська, В.О. Пшоняк, І. М. Потапова, О. А. Юдін, Д.Ю. Кондакова. -Харків: Фоліо, 2016 .- 1159с. іл.

Проект «Історія Європейської цивілізації» охоплює період від античних часів до ХХ століття і поділений на три основні блоки : Античність ( 3 томи – Близький Схід, Греція, Рим),Середньовіччя (4 томи – Раннє середньовіччя, Високе середньовіччя, Пізнє середньовіччя, ХVст. ) і Сучасність ( 5 томів – ХVІ – ХХ століття). При створенні цього надзвичайного проекту його упорядник – видатний італійський вчений – філософ, літературний критик, письменник Умберто Еко, керувався мультидисциплінарним принципом: Історія, Філософія, Міфологія та Релігія, Образотворче мистецтво, Література, Наука і техніка, Музика. Статті до дисциплін написані провідними італійськими фахівцями у кожній галузі.

«Історія європейської цивілізації. Греція» - це сучасна енциклопедія історії Європи, яка надає повну картину політичного, військового та культурного світу Стародавньої Греції від початку палацової фази мінойської цивілізації ( близько 2000 року до н.е.) до завершення Ахейської війни, останньої спроби відкритого повстання проти Риму ( 146 рік до н.е.).
Видання доповнено багатим ілюстративним матеріалом - всесвітньо відомими шедеврами із багатьох музеїв світу.

Якщо Ви зануритесь у процес читання цих книг, то мимоволі потрапите у світ поступового духовного самоусвідомлення, зрозумієте що хвилює всіх великих дослідників і подякуєте авторам та перекладачам за те, що збагатили світову інтелектуальну скарбницю цими цікавими роботами.

                                                                                                                                Підготувала Галина Мурмилюк