Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

 05.02.2018 – 12. 02.2018
Актуальна думка: «Завтрішній день –найважливіша річ у житті. Він відвідує нас опівночі і сподівається, що ми хоч чогось навчилися відучора». (Джое Уейн, американський кінорежисер).

Рекорд України встановили буковинські майстри, які вишили 75 сторінок унікального альбому Еріха Кольбенгаєра. На грандіозний мистецький проект майстри буковинської вишивки відважилися напередодні 105-ої річниці від часу виходу раритетного видання «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині». Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Черняк Людмила. Рекорд України встановили буковинські майстри, які вишили 75 сторінок унікального альбому Еріха Кольбенгаєра // Буковина. – 2018. – 9 лютого. №. 6. – С. 4.

 
Що можуть розповісти сімейні фотографії? Майже все. Чернівчанка Наталія Гриценко завдяки родинним світлинам видала книгу. Видання «Місто пахло корицею й кремом Nivea: чернівецький вантажний альбом» побачило світ світ наприкінці січня. Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Будна Надія. «Місто, що пахло корицею» // Додаток «Місто». – 2018. – 8 лютого. – С. 4.
 
Фещук Наталія. Історія Чернівців через запах кориці і крем «Нівея» // Чернівці. – 2018. – 8 лютого. №. 6. – С. 8.

 
Історія нашого краю вражає своєю неповторністю. На шпальтах газети «Молодий буковинець» можемо дізнатися про буковинську шляхту, яка влаштовувала бали з музикою та буфетом.
 
Будна Надія. «Для балів винаймали стодолу» // Молодий буковинець // 9-10 лютого. № 12. - С. 8.

 
Книг про Чернівці стає все більше. Не в останню, а може, в першу чергу, завдяки міській Програмі підтримки книговидання ім.Антона Кохановського. Але художній альбом «Чернівці. Czerrnovitz» став своєрідним рекордом. А рекорди варто відзначати. Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Воронцов Сергій. Невідзначений рекорд // Чернівці. – 2018. – 8 лютого. №. 6. – С. 10-11.

 
«МБ» продовжує розповідь про чернівецький ансамбль вілл (нинішні вулиця Федьковича та Аксенини). Детальніше на сторінках періодики.
 
Будна Надія. Чернівчанин знімався у фільмі з Брижит Бардо // Додаток «Місто» – 2018. – 8 лютого. – С. 6.

 
Акторові й хореографу Леоніду Сидорчуку виповнилося 55. Про головного балетмейстера Заслуженого Академічного Буковинського ансамблю пісні й танцю Чернівецької філармонії читайте на сторінках періодики.
 
Ясницька Лєра. Браво, «неправильний» артисте! // Буковина. – 2018. – 9 лютого. №. 6. – С. 4.

 
Музикант із Польщі Кшиштоф Камінскі вперше почав співпрацювати з Чернівецьким симфонічним оркестром. Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Фещук Наталія. «З радістю беру у репертуар українські твори» // Чернівці. – 2018. – 8 лютого. №. 6. – С. 11.
 
Хомич Лариса. Чернівецьким меломаном приготував новий подарунок // Версії. – 2018. – 8 лютого. № 6. – С. 12.

 
Відомий композитор і виконавець Павло Дворський святкує особливий день народження. В українській естраді не одне десятиліття приваблює глядача Павло Ананійович своїм талантом. Дворський є лицарем не лише в пісні, а й у житті. Детальніше читайте на шпальтах газети «Буковина».
 
Маслій Михайло. Про стимул іти вперед // Буковина. – 2018. – 9 лютого. №. 6. – С. 4.

 
Ольга Мельник з Одещини презентувала Чернівцям власну книгу із невигаданою історією. Книга називається «Ship life. Сім місяців добровільного рабства». Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Гергележій Анастасія. У добровільне рабство запроторили юнацькі амбіції // Погляд. – 2018. – 8 лютого. № 6. – С. 14.

 
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

Джерело фото bukinfo.com.ua/print
 
Підготувала В.Онуфрійчук