НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

Шановні відвідувачі нашого сайту,
якщо Вам небайдужа доля держави, в якій живете, доля земляка і рідного краю, то Вам варто перегорнути сторінки нових видань, які з’явились у нашій книгозбірні.


Боярчук – Брянська Н. Янголи букового краю/Наталія Боярчук – Брянська.- Чернівці: Друк Арт; Редакція газети  
«Час».- 2017.- 368с.: іл.

2014 року в Україні розпочалася неоголошена війна, яка отримала офіційну назву «Антитерористична операція». «Де війна, там і жертви», – пише в передмові до цієї книги політолог Ігор Буркут. І не лише військових. Чимало мирних людей зі зброєю в руках стали на захист Батьківщини. Тому ця книга є шаною і пам’яттю про тих, хто загинув під час антитерористичної операції. Перші сторінки і рядки книги пов’язані з Майданом 2013-2014 років, з Небесною Сотнею та з першими пострілами на Сході нашої держави. Переживання і біль небайдужих лягли в основу статей, які друкувала газета «Час». Розповіді рідних загиблих стали своєрідним життєписом про подвиги наших буковинців, які стали на захист Вітчизни і загинули за кожного з нас, за Україну. В книзі зібрано історії про
сімдесяти двох буковинців.

«Сьогодні іх уже немає поруч, але ми мусимо назавжди запам’ятати – ці люди віддали своє життя, щоб криваве пекло не прийшло на мирну Буковину. Їхніми іменами називають вулиці, де вони жили, школи, де вони вчились. У музеях їм присвячують стенди, а пам'ять про них зберігають сторінки книжок, що пишуться по гарячих слідах подій». - Цими словами політолог Ігор Буркут, не лише намагається привернути увагу читача до даного видання, а взявши цю книгу до своїх рук, віддати шану загиблим. Книга видана в рамках Чернівецької міської програми підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського та за сприяння Чернівецької обласної державної адміністрації.
 


Чорней І.І., Буджак В.В., Токарюк А. І. Сторінками Червоної книги України( рослинний світ). Чернівецька область.- Чернівці: ДрукАрт, 2010. - 452с.
 
 

Оскільки флора Буковини вирізняється особливим багатством і різноманіттям завдяки унікальним природним умовам регіону, то автори цієї книги особливу увагу звернули на ті рослини, які включено до охоронних документів та занесено до третього видання Червоної книги України. Для кожного виду в книзі визначений природоохоронний статус, наукове значення, географічна характеристика, умови зростання, умови зміни чисельності, характерні риси та заходи з охорони. Важливим елементом книги є ілюстрації та схематичні карти поширення видів.
Дане видання розраховане на ботаніків, екологів, учителів біології, студентів біологічних спеціальностей вузів, учнів загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, працівників природоохоронних органів та природо користувачів.
 
 
Підготувала Галина Мурмилюк.