НАШІ НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

П'ятниця, 17 червня 2016 року.
 
 
Знайомимо наших читачів ще з двома виданнями «Чорних овець», які можна прочитати у Муніципальній бібліотеці ім.А.Добрянського.

 
Дністровий Анатолій. Гармидер у Дніпрі / Анатолій Дністровий; ілюстрації Наді Каламєєць. – Чернівці: Чорні вівці, 2016. – 57 с. ISBN 978-617-614-132-7

Про Анатолія Дністрового вже йшлося на нашому сайті у зв’язку з його книгою «Черепаха Чарльза Дарвіна» http://dobrabiblioteka.cv.ua/ua/news?id=654403). Тепер представляємо його як письменника дитячого.

«Гармидер у Дніпрі» – вірші, які у дотепній формі знайомлять дітей з водним світом. Анатолій Дністровий ввів у свої тексти різновиди риб, які є маловідомими. Використовуючи питомо українські назви, автор робить спробу ввести їх в обіг. Він підняв із українського словникового запасу призабуті лексеми, подав соковиті відповідники тих назв, які вже звично вживаються у російських варіантах. Із стилістичних прийомів, які використовує автор, помітно переважає алітерація, що не лише увиразнює інтонаційність віршів, а й може посприяти вдосконаленню мовленнєво-артикуляційних навичок маленьких читачів.

«Гармидер у Дніпрі» – це перша книга із запланованої Анатолієм Дністровим трилогії: попереду «Гармидер в акваріумі» та «Гармидер у Чорному морі».

Візуалізують вірші Анатолія Дністрового чудові, дотепні ілюстрації Наді Каламєєць.

«Це віршики про реальні види риб, які є в наших водоймах, але історії з ними вигадані. Головна суть – розповісти малюкам про існування різних видів риб. Мої риби хіпують, відвідують ресторани, співають любовні серенади, їздять на ламборджині, борються з поганою екологічною ситуацією у своїх водоймах, проводять виборчі кампанії… У багатьох віршах обігруються повадки реальних риб» (Анатолій Дністровий).
 


Лущевська Оксана. Синя парасоля / Оксана Лущевська; ілюстрації Ольги Гаврилової. – Чернівці: Чорні вівці, 2016. – 36 с. ISBN 978-617-614-136-5
 

 
 
Оксана Лущевська (17.02.1982) – літературознавець, перекладачка, поетеса, українська дитяча письменниця, дослідниця дитячої літератури. Живе у США (штат Джорджія). Вивчає дитячу літературу в докторантурі Університету Джорджія. Авторка біля двадцяти книг для дітей. Серед них – «Пава з павенятами», «Задзеркалля», «Вітер з-під сонця», «Паперова царівна», «Чат для дівчат».

 
«Синя парасоля» – збірка оповідань, наскрізною темою яких є дощ. Можна навіть сказати, що дощ як окремий простір буття. Фантазії персонажів переплітаються з реальністю, утворюючи свій вимір. Ці оповідання – не просто розповіді про те, що в і в дощі можна знайти багато цікавого, з дощем можна подружитися, а й про те, як навіть в похмурі і сумні моменти життя можна знайти щось радісне і світле. Дощ об’єднує не лише усі тексти книги, а й персонажів кожного окремого оповідання. «Синя парасолька» – це проста філософія життя.

Проілюструвала книгу художник-кераміст, ілюстраторка Ольга Гаврилова.
 
 
Інга КЕЙВАН